کد خبر: ۳۱۵۴
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۶
تعداد بازدید: ۸۳۲۸۹
4 دستور مختلف تهیه سوسیس کالباس در منزل را برای شما عزیزان گردآوری کردیم تا تغذیه سالمی داشته باشید. امیدواریم مورد توجه‌تون قرار بگیره.

4 دستور مختلف تهیه سوسیس و کالباس در منزل را برای شما عزیزان گردآوری کردیم تا تغذیه سالمی داشته باشید. امیدواریم مورد توجه‌تون قرار بگیره.

طرز تهیه سوسیس و کالباس در منزل


دستور شماره 1:

مواد لازم:

گوشت مرغ بدون استخوان                   1 کیلو (می‌توان از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده نمود)

سیر                                                 3 حبه

زرده‌ی تخم‌مرغ                                   3 عدد

آرد                                                   3 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه                                        نیم قاشق مرباخوری

نمک                                                1 قاشق مرباخوری

دارچین                                             یک سوم قاشق مرباخوری

زنجبیل                                             یک پنجم قاشق مرباخوری

هل                                                  نیم قاشق مرباخوری

روغن مایع                                        2 قاشق غذاخوری

میخک                                              اندازه‌ی یک عدس

جوز هندی                                        اندازه‌ی 2 عدس

(به جای میخک و جوز هندی می‌توان از نصف قاشق مرباخوری آویشن استفاده شود.)


طرز تهیه:

گوشت مرغ را همراه سیر، 3 بار چرخ می‌کنیم. آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه‌ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به مرغ اضافه می‌کنیم، تخم‌مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می‌دهیم. روغن مایع را اضافه کرده و آن‌قدر ماساژ می‌دهیم تا مانند خمیر در آید. فویل آلومینیم به عرض 60 سانت و طول یک متر را روی کابینت پهن کرده و مواد کالباس را روی آن گذاشته و خوب می‌پیچیم و دو سر فویل را مانند شکلات خوب می‌پیچیم و به مدت 45 دقیقه آن را بخار پز کرده (با در دستگاه بخار پز کرده قرار می‌دهیم) بعد از این آن را در داخل یخچال می‌گذاریم تا خوب سرد شود و بعد آن را به اندازه‌ی دلخواه برش می‌زنیم. «لازم به ذکر است که میزان ادویه‌ها حتماً باید به اندازه‌ی گفته‌شده باشد.»


دستور شماره 2:

مواد لازم:

شیر خشك (قنادی)                             1 پیمانه

آرد سفید                                           نصف پیمانه

یخ                                                    حدوداً 2 پیمانه

سینه مرغ خام بزرگ                            1 عدد

نمك فلفل پودر خردل زنجفیل                 كمی

قارچ برش داده‌شده و پسته                   به میزان دلخواه

سیر                                                 به میزان دلخواه

طرز تهیه

سینه مرغ را با میكسر خوب له می‌کنیم. آرد و پودر شیر را اضافه می‌کنیم خوب با دست ورز می‌دیم تا یكنواخت بشه. ادویه‌های مورد نظر رو اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دیم. یخ خردشده را اضافه كرده و مخلوط می‌کنیم. نیازی نیست كه یخ ذوب شود. قارچ خام برش داده‌شده و مغز پسته رو اضافه كرده مخلوط می‌کنیم. خمیر آماده‌شده را درون كیسه پارچه‌ای كه دوختیم می‌ریزیم. كیسه مورد نظر باریك و بلند است و قطر و طول كالباس را تعیین می‌کند. بهتره كه قطر كیسه حدود 5 سانت باشه.

دو انتهای كیسه را محكم می‌کنیم به طوری كه خمیر کاملاً درون كیسه متراكم و فشرده باشد. كیسه حاوی خمیر كالباس رو مدت 10 دقیقه درون آب در حال جوش قرار می‌دیم و سپس از روی حرارت برمی‌داریم و صبر می‌کنیم خنك شود سپس كیسه را به مدات 1 شب در فریزر قرار می‌دیم و بعد 1 شب هم در یخچال قرار می‌دیم. كالباس آماده برای برش زدن است


طرز تهیه سوسیس و کالباس سالم در منزل

دستور شماره 3:

این كالباس خانگی رو می‌تونین با گوشت قرمز و یا مرغ درست كنید. این گوشت به صورت چرخ شده استفاده می شه و مواد نگهدارنده نداره بنابراین سرطان زا هم نیست. تمیز و خانگی هست

این دستور رو من از یكی از دوستانم گرفتم... تذكری كه ایشون برای این دستور داده بود این بود كه به خصوص در زمینه‌ی ادویه‌ها خودمون رو در بند دستور نباید بكنیم و باید اون طور كه خودمون دوست داریم ادویه‌ها رو كم و زیاد كنیم. حتی عقیده داشت اگر ادویه‌ای رو در منزل نداشتیم می تونیم به راحتی از دستور حذفش كنیم!

این غذا بسیار كامل و غنی هست و من فکر نمی‌کنم هیچ پدر و مادری، کوچولوها رو از لذت خوردن چنین غذای سالم و پر انرژی‌ای محروم کنه.

یك توضیح كوچولوی دیگه هم بدم و بعد برم سراغ دستور این غذا و اون این كه برای درست كردن كالباس، دستگاه خاصی مورد نیاز هست كه این‌طور هم كه شنیدم هم حجم بزرگی داره و هم گران‌قیمت هست. من توی این دستور از ماشین تهیه‌ی كالباس استفاده نمی‌کنم چون دلم می‌خواد تا جایی كه ممكنه دستورهایی كه براتون می‌گذارم ساده باشه و همه بتونن به راحتی اون رو درست كنند. پس كیفیت كالباس خانگی ما به لحاظ بصری شاید به پای فرم کارخانه‌ای اون نرسه.

مواد لازم:

فیله‌ی مرغ یا گوشت گوساله‌ی مخلوط با گوشت گوسفند       1 كیلو

زرده‌ی تخم‌مرغ                                                                 3 عدد

یخ                                                                                  6 تكه

جعفری خردشده                                                               1 قاشق غذاخوری

تخم كرفس                                                                      2/1 قاشق چای‌خوری

شیر خشك                                                                      1 فنجان

فلفل سیاه                                                                        نصف قاشق مرباخوری

دارچین                                                                            3/1 قاشق مرباخوری

زنجبیل                                                                             5/1 قاشق مرباخوری

هل                                                                                 نصف قاشق مرباخوری

میخک                                                                             نوك قاشق مرباخوری

آویشن                                                                           4/1 قاشق مرباخوری

روغن مایع                                                                       2 قاشق غذاخوری

کیسه‌یخ در اندازه‌ی متوسط                                                برای تقریباً 30 دانه‌ی یخ

دانه خردل، تخم گشنیز، رازیانه و زعفران                               به میزانی كه دوست دارید

قارچ                                                                               به میزان دلخواه

نمک: 2 قاشق مرباخوری كه طبق ذائقه می‌تونه كم و زیاد بشه

سیر: 5 حبه (به جای سیر می‌تونین از پودر سیر به همراه پودر پیاز هم استفاده كنید)

اسانس دود مایع:نصف قاشق غذاخوری كه اگر هم نبود اشكالی نداره و این تنها به طعم بهترش كمك می كنه.

آرد : پایه‌ی مصرف 3 قاشق غذاخوری هست اما اگر خمیر كالباس بیش از حد شل بود می تونیم تا 6 قاشق هم  اون رو افزایش بدیم

جوز هندی: قدری بیشتر از میزان گفته‌شده برای میخك (البته من خودم جوز رو خیلی زیاد استفاده می‌کنم چون طعمش رو در كالباس خیلی دوست دارم)

پسته‌ی تازه كه با مقاطع دایره‌ای برشش می‌دیم و یا اگر پسته‌ی تازه در دسترس نبود از خلال پسته كه حدود 5 دقیقه در آب قرار داده‌شده استفاده می‌کنیم: مقداری كه دوست دارید


طرز تهیه:

گوشت‌ها رو همراه سیر و جعفری خردشده، 3 بار چرخ می‌کنیم. آرد رو با تمام ادویه‌های خشک‌مون 2 بار الك می‌کنیم و به مرغ یا گوشت اضافه می‌کنیم، مزه‌ی مواد رو می‌چشیم و در صورت تمایل ادویه‌هایی رو كه دوست داریم مجدد اضافه می‌کنیم. بعد تخم‌مرغ رو به مواد اضافه می‌کنیم و همه‌ی مواد رو در غذاساز می‌ریزیم و 5 دقیقه اجازه می‌دیم تا مخلوط بشن. در طول مدت روشن بودن غذا ساز به تدریج تکه‌های یخ‌مون رو با فاصله اضافه می‌کنیم.

سپس روغن مایع رو اضافه می‌کنیم و بعد از این مرحله، موادمون رو از غذاساز بیرون میاریم. در صورت شل بودن خمیر مقداری آرد اضافه می‌کنیم و با دست كمی ورز می‌دیم تا كل مواد به صورت خمیری نه زیاد سفت و نه زیاد شل در بیاد. در مرحله ی آخر پسته و قارچ خردشده رو هم اضافه می‌کنیم...

سپس همه‌ی مواد رو روی فویل آلومینیومی می‌ریزیم و دو سر فویل رو مثل شكلات خوب می‌پیچیم و می‌بندیم. سپس به مدت 45 دقیقه موادمون رو بخار پز می‌کنیم. بعد از این مدت بلافاصله دور موادمون رو در حالی که هنوز از داخل فویل بیرون نیاوردیم، کیسه‌ی یخ می‌پیچیم و بعد از خنك شدن در داخل یخچال می‌گذاریم تا خوب سرد بشه. بعد از سرد شدن به اندازه‌های دلخواه با چاقوی لیزری برش می دیم.

البته من خودم یك نوع دیگه كالباس درست كردم كه از نوع اول به مراتب کاربردی‌تر هست... من یك بسته گوشت چرخ‌کرده رو (من همیشه گوشت رو به اندازه‌ی غذای دو نفر داخل كیسه می‌ریزم و فریز می‌کنم بنابراین وزنش نكردم) یك بار كه تقریباً عجله داشتم به همراه آویشن و جوز و سیر و نمك و قدری فلفل سیاه به اضافه‌ی مغز پسته همه رو با هم مخلوط كردم...

مواد رو می‌چشیدم و وقتی مطابق ذائقه‌مون شد اونا رو داخل کیسه‌ی پلاستیكی ریختم و به صورت استوانه بستمش... كیسه رو باز داخل چند کیسه‌ی دیگه گذاشتم و داخل آب جوش گذاشتم 1 ساعت موند...

بعد داخل یخچال و همین كه سرد شد سروش كردیم... قیافه‌اش درست شبیه رولت گوشت بود ولی طعمش به شهادت خانواده و صد البته خودم، عالی بود...داخل ساندویچ به همراه كاهو و قدری مایونز و گوجه‌فرنگی و خیار شور واقعاً خوشمزه می شه و خیلی هم سالمه!


دستور شماره 4:

مواد لازم:

گوشت گوسفند بدون چربی کاملاً نرم چرخ شده           نیم کیلو

سیر رنده شده                                                       2 حبه

آویشن شیرازی پودر شده                                        1 قاشق چای‌خوری

جوز هندی تازه و نرم آسیاب شده                              ½ چای‌خوری

مغز پسته خلال یا نیم کوب                                       ½ پیمانه

نمک                                                                    1 قاشق چای‌خوری

روش تهیه:

گوشت کاملاً چرخ شده رو با سیر و آویشن و جوز هندی و نمک کاملاً مخلوط می‌کنین تا یکدست بشه

حالا مغز پسته رو اضافه کنین و دوباره کاملاً مخلوط کنین

یه پلاستیک فریزر رو تخته گوشت پهن کنین و مخلوط گوشت رو روی اون به شکل لوله‌ای با قطر 10 تا 12 سانت یا هر قطری که دوست دارین در بیارین سعی کنین با دست شکل اونو مرتب و صاف کنین حالا گوشت رو مثل شکلات تو همون پلاستیک فریزر بپیچین

سر پلاستیک فریزر دیگه‌ای رو باز کنین و به آرامی گوشت که دورش پلاستیک پیچیده داخل کیسه بذارین هوای داخل کیسه رو خارج کنین و سر اونو محکم گره بزنین طوری که در هیچ شرایطی توش آب نفوذ نکنه و باز اونو توی یه کیسه فریزر دیگه بذارین و هواشو خارج کرده و دوباره گره بزنین خلاصه خوب عایق کاری کنین

طرز تهیه سوسیس و کالباس خانگی

یه قابلمه آب جوش آماده کنین بدون اینکه شکل کالباس به هم بخوره آرام برمیدارین و همون‌طور بسته‌بندی‌شده آرام تو آب جوش میذارین و در قابلمه رو گذاشته 45 تا 60 دقیقه با حرارت کم بجوشه

بسته رو خارج میکنین خنک که شد تو یخچال میذارین و بعد برش زده نوش جون کنین اگه خوشتون اومد به عاشقای کالباس توصیه کنین و...

توجه: ميتونين يه كيسه پارچه‌ای نخي به طول 20 و عرض 8 سانتي‌متر بدوزين و دو سر اونو به جاي دوختن مثل لیفه شلوار دوخته و بند نخي رد كنين بعد يه سر اونو محكم بسته و از سر ديگه گوشت رو وارد کرده و کاملاً فشار می‌دیم تا گوشت به هم چسبيده و استوانه پري به شكل كالباس بشه و تا سر اونو پر كرده و سر اونو محكم ببنديم و اون كيسه رو تو آبجوش ميندازيم.

مزاج غذا:

گوشت گوسفند گرم و تر

سیر گرم و خشك

آویشن شیرازی-جوز هندی گرم و خشك

پسته گرم و خشك

نمک گرم و خشك

مزاج اين غذا گرمه و بهتره با كاهو و نظاير اون معتدلش كرد.


توصیه‌های وبسوار:

*خودم که درست کردم مزه‌اش خوب بود ولی چربیش کم بود به قول دخترم به خشکی کاموا بود همه شو خرد کردم و باهاش ماکارونی پختم (به نظر من حتماً از دنبه استفاده کنید اگر هم دنبه دوست ندارین میزان روغن ذکرشده را حداقل دو برابر کنین ولی مراقب باشین که مایعتون زیاد از حد شل نشه)

*من به جای کیسه فریزر معمولی از غلاف مخصوص سوسیس و کالباس که تو فروشگاه‌های لوازم قنادی پیدا میشه استفاده کردم مزیتش نسبت به پلاستیک اول اینه که پلاستیک فریزر در مجاورت گرما مواد سرطان زا تولید میکنه و دوم اینکه ممکنه باز شه.

*میتونین از پارچه‌های شمعی یا ضد آب (از همونایی که برای قیف‌های شیرینی‌پزی هم استفاده میشه) کیسه بدوزید و ازش استفاده کنید. اگر طبق دستور بالا از کیسه پارچه‌ای استفاده کردید حتماً اونو تو پلاستیک بپیچید تا آب به کالباس یا سوسیستون نفوذ نکنه و اونو بدمزه نکنه.

*میتونین از دهانه مخصوص قیفی که بعضی از چرخ گوشت‌ها دارند استفاده کنید و مواد را داخل کیسه بریزید (تو بخش اخبار مرتبط، سوئیت ایتالیایی، شکلش هست) خودم چون اون دهانه رو نداشتم با قیف شیرینی‌پزی مواد رو داخل کیسه‌ها ریختم که البته خیلی انرژی برد.

*بهتره حداقل مواد رو سه بار با هم چرخ کنید بعد پسته و سایر چیزایی که می‌خواید رو بهش اضافه کنید هرچی بیشتر چرخ بشه منسجم‌تر میشه و شکلش بهتره

نوش جونتون

منابع:

salemim.com

ashpazonline.com

گردآوری، ویرایش و بازنشر: وبسوار


تازه‌ترین خبرها

نقش سردار سلیمانی در مبارزه با داعش

ایران در حال نمایش حضور خود در عراق است و سردار سلیمانی با فرماندهی نیروهای عراقی نقش مهمی را در سرکوب داعش ایفا می‌کند.

داعش نام «کوبانی» را تغییر داد

تروریست‌های داعش پس از تصرف محورهای اصلی شهر کوبانی، نام این شهر را به «عین السلام» تغییر دادند.

سه اولویت جهان اسلام از دیدگاه رهبری

دشمن با افروختن آتش جنگ ميان مسلمانان، انگيزه‏‌هاى مقاومت و مجاهدت را در آنان به انحراف كشانده، كارگزاران استكبار را كه دشمنان حقيقى‏‌اند، در حاشيه‏‌ى امن قرار دهد.
اخبار سیاسی بیشتر »

مدال طلای والیبال ایران پس از 56 سال

تیم ملی والیبال ایران پس از شکست ژاپن در آخرین دیدار بازی‌های آسیایی اینچئون، سرانجام به عنوان قهرمانی والیبال آسیا نائل شد.

صعود تیم والیبال ایران به دور نهایی

با پیروزی تیم والیبال آرژانتین از تیم آمریکا، ایران به دور نهایی رقابت‌های والیبال قهرمانی جهان صعود کرد.

تیم کشتی فرنگی ایران قهرمان جهان شد

تیم ملی کشتی فرنگی ایران موفق شد برای نخستین بار به مقام قهرمانی جهان نائل شود.
اخبار ورزشی بیشتر »

خطر سرمایه‌گذاری در موسسات غیرمجاز

مشروح سخنان رئیس بانک مرکزی در خصوص تسهیلات، نرخ سود، وام مسکن و کارمزد خدمات بانکی.

روش قانونی سوء اثر چک برگشتی

به دنبال افزایش آمار چک‌های برگشتی در سال‌های اخیر؛ گروه‌های مختلفی با تبلیغات گسترده و البته به شکل غیرقانونی نسبت به رفع سوء اینگونه چک‌ها اقدام کرده‌اند.

اقتصاد ایران در وضعیت رکود

اسحاق جهانگیری گفت: توسعه صادرات غیرنفتی نقش تعیین كننده‌ای در خروج از شرایط فعلی كه اقتصاد كشور در شرایط ركود قرار گرفته است دارد.
اخبار اقتصادی بیشتر »

سقوط خودروی 206 به گودال 15 متری

سرنشینان یک دستگاه خودروی 206 که خانم و آقایی 20 و ۲۵ ساله بودند به دلیل شدت جراحت جان خود را از دست دادند.

زن 33 ساله خود را به آتش کشید

زنی 33 ساله‌ای شب گذشته در شهر قدس واقع در استان تهران با ریختن بنزین روی خود اقدام به خودسوزی کرد.

نجات کارگر افغانی پس از سقوط از طبقه 5

یک کارگر 30 ساله افغان مشغول جوشکاری در بالاترین نقطه یک ساختمان بود که ناگهان به دلیل بی‌احتیاطی از طبقه پنجم به حیاط ملک مجاور سقوط کرد.
اخبار حوادث بیشتر »

آزادی «شهرام جزایری» پس از 11 سال

شهرام جزایری که به اتهامات مختلف به زندان رفته بود و به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شده بود پس از یازده سال از زندان آزاد شد.

مجرمیت مدیر مسئول روزنامه شرق

مدیر مسئول روزنامه شرق بابت انتشار خبر درباره وضع مرکز معتادان شفق به قصد تشویش اذهان عمومی با اکثریت آراء هیأت منصفه دادگاه مجرم شناخته شد.

دانش‌آموزان شین‌آبادی و بوی‌ماه مهر +عکس

همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید دختران دانش‌آموز شین‌آباد و والدین آنها نسبت به روند درمانی و حمایت واقعی مقامات دولتی در سه سال گذشته انتقاد کردند.
اخبار اجتماعی بیشتر »

ارتباط چاقی با بلوغ زودرس و کوتاهی قد

انتهای بلوغ پایان رشد است که گاهی این بلوغ دیر و گاهی زود اتفاق می‌افتد که هر دو ایراد دارند؛ اما بلوغ زودرس قد را می‌سوزاند.

شناسایی محل دقیق ظهور ویروس ایدز

دانشمندان دانشگاه آکسفورد منشاء بیماری همه‌گیر ایدز را در کینشازا، پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو شناسایی کرده‌اند.

متوسط سن ابتلا به ایدز در ایران

طبق آمار گزارش شده حدود 28 هزار مبتلا در کشور شناسایی شده‌اند. البته در کنار این، آمار تخمینی ما حدود 100 هزار نفر است.
اخبار پزشکی بیشتر »

تمسخر اپل توسط سامسونگ

در پی رونمایی آیفون 6 توسط شرکت اپل که بزرگترین صفحه نمایش سری تلفن‌های همراه این شرکت را به خود اختصاص داده، سامسونگ با انتشار متنی در توئیتر آن را به سخره گرفت.

10 برند ارزشمند و گران‌قیمت جهان

برند اپل با ارزش 117 میلیارد دلار به عنوان گران‌ترین برند جهان شناخته شد. پس از آن برندهای گوگل، IBM ...

رونمایی اینتل از پردازشگر 8 هسته‌ای

شرکت اینتل از cpu جدید هشت هسته‌ای خود با نام Intel Core i۷-۵۹۶۰X رونمایی کرد.
اخبار فناوری بیشتر »
header
header
header
header
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: